Subtiele controle van warmte en licht

Duettes of Dupligordijnen hebben, anders dan plissés, twee stoflagen. Het voordeel hiervan is dat koorden en koordgaatjes niet zichtbaar zijn. Een duette is zeer geschikt voor bijzondere raamvormen. Van ronde ramen tot serres: een duette biedt de perfecte oplossing.

Stoffen
Duettes zijn er in vele kleuren en met verschillende transparanties, van transparante tot verduisterende stoffen. Ze zijn verkrijgbaar met een plooibreedte van 25 mm, 32 mm of 64 mm. Een plooibreedte van 25 mm geeft het dupligordijn een meer verfijnde uitstraling, een bredere plooi creëert een stoer effect.

Vrij pakket
Kies voor de uitvoering vrij pakket om je duette zowel van boven naar beneden als van beneden naar boven te bedienen. Zo kun je gemakkelijk de mate van lichtinval bepalen en verminder je inkijk. Dit noemen we Bottum-Up/Top-Down

Twee in-één model
Combineer een verduisterende en lichtdoorlatende stof en geniet overdag van een natuurlijke lichtinval en ’s avonds van complete verduistering. Ideaal voor de slaapkamer!

Bedieningsgemak
Duettes zijn verkrijgbaar met verschillende bedieningen: je kunt kiezen voor een optrekkoord, bedieningsgreep, comfortkoord en eindlooskoord. Het comfortkoord werkt met een comfortabel intrekbaar koordmechanisme. Het eindlooskoord is extra geschikt voor grote stofoppervlaktes. Daarnaast kun je je dupligordijn ook electrisch bedienen.

Energiebesparing
Een leuke bijkomstigheid: met een duette bespaar je op je energiekosten. Door de honingraatstructuur van het dupligordijn ontstaat er stilstaande lucht. Dit heeft een isolerende werking. Door je duette dicht te laten, houd je in de winter de kou buiten, en houd je het ’s zomers koel in huis.

Maatwerk
Alle duettes van Luxaflex en Binnen® worden voor jou op maat gemaakt. Wil je meer informatie over de duettes of andere raamdecoratie van Luxaflex of Binnen®? Kom dan naar onze winkel voor vakkundig advies.

Impressie van de mogelijkheden: